Pirinç çeşitleri arasında Tosya pirinci olarak anılan SARIKILÇIK PİRİNCİ, dünyada şeker oranı en düşük pirinçler arasındadır. Ilgaz dağından eriyen karların suladığı Devrez vadisindeki çeltik tarlalarında yetiştirilen ve zengin besin değerlerine sahip olan Coğrafi Tescilli ürünümüz Tosya SARIKILÇIK PİRİNCİ’ni güvenle tüketebilirsiniz.
PİLAVI NASIL YAPILIR.
Pirinç ılık su içerisinde 15 dakika kadar bekletilir. 15 dakika sonra bol su ile nişastası gidene kadar yıkanır. Yapışmaz bir tencereye tereyağ eklenir ve eritilir. Tereyağ eridiğinde pirinç tencereye konulur ve iyice kavrulur. Kaynamış tavuk suyu tencereye ilave edilir ve tuz ilave ederek karıştırılır. Tencere en düşük ocağa alınır ve kapağı kapatılır. Pirinç suyunu çektiğinde 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. 10 dakika sonra pilav bir kaşık ile alttan karıştırılarak pilavın havalanması sağlanır. İstenilen şekilde servis edilir. Herkese afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.