Siyez Bulguru, geçmişi onbin yıl öncesine dayanan ve 14 kromozom sayısı ile genetik özelliklerini günümüze kadar koruyan siyez buğdayından elde edilmektedir. Kastamonu da hala geleneksel yöntemlerle üretilen ve Hititlerin ZIZ dediği COĞRAFİ TESCİLLİ ürünümüz Siyez Bulguruna kaşık sallamak istermisiniz.
EKŞİLİ PİLAV
Malzemeler: 1 kg. siyez bulguru, ½ kg. yoğurt, 2 adet soğan, 1 demet nane, 1 demet dereotu, 1 demet maydanoz, Ebegümeci, Salça, Karabiber, tuz. Hazırlanışı: İlk önce siyez bulguru haşlanır, haşlanmış olan bu bulgura ebegümeci ve yoğurt eklenerek kaynatılır ve karışım biraz koyulaşınca üzerine nane, maydanoz ve dereotu doğrayarak atılır. Ateşten alınıp biraz dinlendirilip kırmızı biber ve eritilmiş tereyağı eklenerek sulu bir pilav halinde servise alınır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.